90 graden : Loft

Van fabriek tot loft

Opdrachtgever: particulier
Periode: 2005
Werkzaamheden 90 graden:Interieurontwerp, renovatie, bouwvergunning buitenzijde/gevel, 3d visualisaties, bouwtekeningen.

 Opdrachtomschrijving: Een multifunctioneel ontwerp voor oude leerfabriek. Renoveren en inrichten zodat het pand als atelier, kantoor en loft gebruikt kan worden i.v.m. eventueel te wijzigen bestemmingen.

Oplossing: Meer daglicht verkregen met vervanging van ramen door schuifdeuren tot op de vloer. Aanbrengen van vloerverwarming en convectorputten waardoor meer comfort en ruimte ontstaat. Plaatsing van 2e trappartij op een wijze waardoor hijsgat in tact blijft en als zodanig gebruikt kan blijven worden. Hal in verbinding met berging, kelder en trap. Zodanig dat 1e verdieping geschikt is voor gescheiden verhuur. De glazen deuren van de hoofdingang en die van de centrale ruimte staan net als de 3 achterste toegangsdeuren op de symmetrieas waardoor een hele lange zichtlijn ontstaat. Grote centrale ruimte met keuken te gebruiken als atelier voor leerbewerking, kantoor en woonkamer. Grote kleedruimte te gebruiken als badkamer. Kantoor voor administratie te gebruiken als slaapkamer. Een uitgebreid en flexibel ektriciteitsplan.  Kelder met goederenlift die verdekt uitkomt onder aanrecht in open keuken.